Ny seniorkonsulent:

Sævar begynner i Novanet

Bilde

NY MEDARBEIDER: Backend-utvikler Sævar Thorisson tilbringer mye av dagene på hjemmekontoret på Grünerløkka, og gleder seg veldig til å treffe de nye kollegaene i Novanet utenfor skjermen.

Det var tilfeldig at Sævar Thorisson (30) ble ingeniør, og ikke advokat eller journalist. Men det var ikke tilfeldig at han takket ja til ny jobb i Novanet.

1. februar starter Sævar som seniorkonsulent i Novanet. Han fortsetter i oppdrag som backend-utvikler hos ice, som han har vært innleid hos i to år. Men nå med ny arbeidsgiver som også har ice som kunde.

Sævar er en dyktig seniorkonsulent med over syv års erfaring, hvor han har utviklet .NET-applikasjoner innenfor telekom-, regnskaps-, logistikk- og økonomidomenet i Ålesund og Oslo. Han har en Bachelor i Ingeniørfag - Datateknikk fra NTNU i Ålesund.

30 år gamle Sævar er en av de yngste seniorkonsulentene i Novanets erfarne fagmiljø, som tilbyr rådgivning, arkitektur- og utviklingstjenester.


Hvorfor fikk han jobben?

marianne del 2

- Sævar opplevdes i intervjuprosessen som konsulent med ekte kjærlighet for faget og stor interesse for å investere tid til å bidra og ta del i vårt fagmiljø. Han viste at han virkelig ønsket å bli en del av et sterkt fagmiljø hvor han kunne utvikle seg videre. Det er viktig for oss at fagmiljø er en av driverne for valg av Novanet. Videre er han pålitelig og god til å finne effektive løsninger, sier daglig leder Marianne Wahlstrøm i Novanet.

Han har allerede vært med på flere digitale, sosiale samlinger med sine nye kollegaer.

- Hvorfor takket du ja til jobben hos Novanet, Sævar?

- Kompetansedelingen de står for og det sosiale. Dette er en kjempedyktig gjeng som jeg kan lære av! Det viktigste for meg, var at Novanet kontinuerlig driver mye med faglig påbygging, kursing og kunnskapsdeling. De hjelper hverandre løpende med problemstillinger på Slack og lignende. De fleste som ser etter konsulenter, ønsker dem som stiller faglig sterkt og har en interesse for å dele kunnskap og lære seg nye ting, sier Sævar.

- Kjempebra tatt imot

Nå blir det to konsulenter fra Novanet hos kunden ice, ettersom vår seniorkonsulent Anders Austad har jobbet ute hos ice i fem år. De tilhører ulike team og kjente ikke hverandre fra før, men har nå rukket å møtes til en kaffeprat.

- Den største forskjellen i min arbeidssituasjon nå, blir det sosiale og den faglige påbyggingen, sier Sævar

- Hvordan har du blitt tatt imot så langt?

- Det har vært kjempebra! Folk har vært veldig åpne. Jeg har følelsen av de har et veldig godt samhold i gruppen. Jeg har fått være med på sosiale samlinger, har møtt flere digitalt og har deltatt i et kurs i Azure med hele gjengen – og det viser at de er interessert i å inkludere meg.

Sævar legger ikke skjul på at han gleder seg til å treffe sine nye kollegaer utenfor skjermen.

Hvilke interesser har du på fritiden?

- Jeg er ganske nerdete av meg som de fleste utviklere og liker spill, brettspill, og trening når sentrene ikke er stengt. Ellers er jeg glad i å reise, sier han.

Interesse for kommunikasjon

- Nå er det utvikling som er den viktigste oppgaven jeg har, men jeg kunne sikkert ha vært inne på andre deler av prosjekter. Det er alltid et stort behov for noen som er gode til å snakke med kunder som skal få løsningen utført, som også jobber programmering.

I ice er Sævar vant til å jobbe med en stor kundemasse og mange systemer som betjener dem. Han har jobbet i team med tre utviklere og en IT-koordinator for å forbedre kundeopplevelsene, selge mer, modernisere baksystemer og unifisere salgsportalene til én plattform.

- Kommunikasjon lærte jeg godt i Ålesund, hvor jeg hadde mye direkte kommunikasjon med kunde og brukere. Man må tilpasse måten å kommunisere med folk som ikke forstår programmering, ellers kan det raskt skje misforståelser. Det kan være ganske vanskelig å vite forskjellen på noe som tar tre måneder eller tre uker å gjøre, for dem som ikke er teknologer. Da er det viktig med god kommunikasjon og forventningsstyring, sier han.

- Mye av det vi lager i dag er brukerstyrt, og i dag involverer vi brukerne mer enn noen gang i utviklingsprosessen. Likevel tror jeg at folk ikke nødvendigvis forstår det som er i teknologien, selv om de bruker mye data. De tror at de kan mye om data, men du kan få en Dunning-Kruger effekt hvor deres forståelse er begrenset til det de vet om data. For å få et best mulig produkt er det viktig å kunne kommunisere godt underveis, på en måte som blir forstått, mener Sævar.

Ble ingeniør ved en tilfeldighet

Siste del med bilde

Sævar har 100 prosent islandske røtter, og flyttet med familien til Norge da han var 11 år gammel. I forfjor flyttet han fra Ålesund til Oslo. Han forteller at han har vært interessert i data hele livet, men at det var litt tilfeldig at han begynte på ingeniørstudiet.

- Jeg har vært interessert i data hele livet, men at jeg begynte på ingeniørstudiet var litt tilfeldig. Faren min er automasjonsingeniør som jobber med fysiske maskiner. Jeg har også en fem år eldre bror som har akkurat samme utdannelse. I utgangspunktet skulle jeg ikke bli utvikler.

- Jeg startet på økonomi og ledelse, men det var grusomt kjedelig. Derfor søkte jeg på nytt, på juss og journalistikk. Jeg manglet et karakterpoeng for å komme inn på jusstudiet. Og for å komme inn på journaliststudiet var det krav om å ha hatt nynorsk, som jeg som islender hadde hatt fritak for. Så da ble det siste valget, og det var bachelor i data i Ålesund, sier Sævar.

I dag er han godt fornøyd med at det ble nettopp slik.

Vi ønsker Sævar hjertelig velkommen på laget!