Aktuelt

Fagdeling
Vi deler kompetanse og erfaringer fra det vi jobber med!
>

IdentityServer blir en betalt tjeneste

26.11.2020

Brock Allan og Dominic Baier i Least Privilege har bestemt seg for at IdentityServer skal bli et betalt produkt. IdentityServer har alltid vært en Open Source løsning og målet har vært å generere nok inntekter til å dekke arbeidet med IdentityServer allikevel. Dette har vist seg å være vanskelig. Internt i Novanet synes vi dette er synd, da IdentityServer alltid har vært "go-to" løsning for identitet/autentisering i prosjektene våre. Ofte fordi prisen har vært vanskelig å slå. Men vi har forståelse for at et såpass godt produkt kan kreve betaling. I så fall når man ser prisingen av andre tilsvarende produkter. Det blir opprettet en nytt selskap, Duende Software, som skal tilby nye versjoner av IdentityServer. Alle versjoner av IdentitiyServer opp til versjon 4.x vil fortsatt være gratis og Open Source.

Les mer om bakgrunnen til dette her

IdentityServer blir betalt tjeneste

Brock Allan og Dominic Baier i Least Privilege har bestemt seg for at IdentityServer skal bli et betalt produkt. IdentityServer har alltid vært en Open Source løsning, og målet har vært å generere nok inntekter til å dekke arbeidet med IdentityServer. Dette har vist seg å være vanskelig. Vi i Novanet synes vi dette er synd, da IdentityServer alltid har vært "go-to" løsning for identitet/autentisering i prosjektene våre. Ofte fordi prisen har vært vanskelig å slå. Men vi har forståelse for at et såpass godt produkt kan kreve betaling. I så fall når man ser prisingen av andre tilsvarende produkter. Det blir opprettet en nytt selskap, Duende Software, som skal tilby nye versjoner av IdentityServer. Alle versjoner av IdentitiyServer opp til versjon 4.x vil fortsatt være gratis og Open Source.

Les mer om bakgrunnen til dette her

Tips til noe å høre på! Fagstoff kombinert med andre ting vi liker.

 • Inspirerende utviklere forteller sine historier i podcasten Developer on Fire (https://developeronfire.com/).
 • Web Rush dykker inn webutvikling med podvertene John Papa, Ward Bell, Craig Shoemaker, and Dan Wahlin.
 • Ekko - samfunnspodden - NRK Radio
 • SANS med Daily StormCast om sikkerhetsstrusler (https://isc.sans.edu/podcast.html)

Bounty hunters på Finn.no

Interessant artikkel om hvordan Finn bruker et "bounty program" for å finne svakheter i sikkerheten på sine tjenester. Finn.no betaler tilfeldige "hackere" opptil $3000 hvis de finner svakheter via plattformen HackerOne. Dette har gjort at de nå oppdager 15 svakheter i måneden, hvor de tidligere bare oppdaget 15 i året.

Les hele artikkelen her

Tips til noe å lese!

Fagstoff kombinert med andre ting vi liker.

 • Tips 1
 • Tips 2
 • Tips 3

Størrelsen på en Microservice

a given service is as big as it needs to be and no bigger - Vaughn Vernon

Tungvekteren Vaughn Vernon har skrevet en artikkel om sine tanker om hypen rundt Microservices. Han poengtere at Microservices egentlig ikke er noe nytt, og at tjenester basert opp gamle prinsipper som "cohesion and coupling" uansett vil være passe små. Han drar opp en artig sammenligning mellom microservices og microproccessor'er, og tar opp hvordan prinsipper fra Domain Driven Design hjelper deg med å finne riktig størrelse på tjenestene dine.

Les artikkelen her

Tips til noe å se på!

Fagstoff kombinert med andre ting vi liker.

 • Tips 1
 • Tips 2
 • Tips 3

Sergey Dotnet

Ønsker du deg enda mer innhold fra .NET sfæren? Da bør du sjekke ut bloggen til Sergey Migalnikov. Sergey er en erfaren utvikler som jobber hos oss i Novanet. Han blogger om Azure, Devops og det som er nytt og spennende i .NET. I tillegg samler han interessante artikler og bloggposter om .NET i et ukentlig nyhetsbrev.

Sjekk bloggen her

Tips til hjemmekontoret!

Tech vi liker

 • Jabra høyttalertelefoner til Teams-møtene
 • Webkamera fra ?