Våre beste lesetips til ferien

Sommerferien er en perfekt tid for å fylle på med ny og spennende kunnskap. Det finnes mye bra kompetansepåfyll som ikke alltid er så lett å finne. Vi har samlet våre beste tips til interessant og variert kompetansepåfyll som du kan lese, se- og høre på i ferien.

📚 Lesestoff

Bedre produkter av Ida Aalen
Produktledelse og digital produktutvikling i en norsk kontekst. Uansett om du er designer, utvikler, produktleder eller teknologirådgiver, er "Bedre Produkter" en bok du bør ha på leselisten. Ida Aalen har over 15 års erfaring med digital produktutvikling, og i denne boken har hun samlet suksesser og fallgruver fra norske selskaper. Hun viser hva som har fungert og hva som ikke har fungert i deres kontekst.

Milan Jovanovic
Milan er en erfaren programvareingeniør som hovedsakelig arbeider innenfor .NET-økosystemet. Ukentlig sender han ut et nyttig nyhetsbrev og oppdaterer jevnlig sin blogg med .NET-relatert innhold. Her får du tips, triks og beste praksiser rett i innboksen!

App-roller i Microsoft Entra ID
App-roller er en ny funksjon for apper i Microsoft Entra ID, som enkelt kan defineres og tildeles brukere, apper og grupper. I dette blogginnlegget viser Alex fra Novanet hvordan man definerer og tildeler app-roller via Azure-portalen, og hvordan dette forenkler autorisasjonsprosessen og brukerstyringen i Microsoft Entra ID.

Reisebrev fra Domain Driven Design Europe (DDD)

På bloggen vår deler Marius høydepunkter fra DDD-konferansen. Han oppsummerer sine beste anbefalinger og innsikter, inkludert modellering av lover, Conway's lov, arkitekturvalg og forståelse av komplekse domener.

Kurs i grunnleggende cybersikkerhet
Vil du øke din kompetanse innen cybersikkerhet? Dette kurset gir deg en solid grunnmur og dekker de viktigste konseptene, inkludert den kritiske CIA-triaden og essensielle sikkerhetskontroller. Du vil også utforske nøkkelkonsepter som identitetssikring, nettverksbeskyttelse, sikkerhetsoperasjoner, infrastruktur og datasikkerhet.

Coders at work
Boken inneholder 15 intervjuer med noen av de fremste ekspertene innen programmering. Intervjuene i "Coders at Work" gir et innblikk i hvordan disse dyktige programmererne lærte å programmere, hvordan de jobber, og hva de tror om fremtiden for programmering.

Radical Focus 2.utgave

Lær hvordan du bruker OKR-er for å nå dine mål og inspirere teamet ditt til å jobbe mot et felles mål. Den andre utgaven inneholder nytt materiale som hjelper større selskaper med å effektivt skape og håndtere OKR-er.

Quiet Leadership - Winning Hearts, Minds and Matches
Carlo Ancelotti delerinnsikterfra sin suksessfullekarrieresomfotballtrenerogviserhvordanroligogrespektfullledelsekanføretilresultater. Med fokuspåkommunikasjon, tillitogmedarbeiderengasjementdemonstrererAncelottisprinsipper at man kanvinnehjerterogsinn med stillelederskap, utenaggressivitet.

Custom ChatGPT instructions for a .NET developer

Hvordan kan du som .NET-utvikler finjustere ChatGPT med tilpassede instruksjoner for mer relevante og produktive svar? I dette blogginnlegget viser Hallstein en detaljert beskrivelse av hvordan du kan få kortfattede svar, unngå gjentakelser og bruke moderne C#-funksjoner i ChatGPT.

🎥 Videoer

Mark Richards

Mark Richards har over 40 års erfaring i teknologibransjen og er en programvarearkitekt, instruktør og publisert forfatter. På sin YouTube-kanal deler han videoer med verdifulle tips om programvarearkitektur og utvikling. Vi kan spesielt anbefale denne leksjonen, hvor Mark viser en metode for moderne tradeoff-analyse.

Code to Cloud with .NET Aspire

Opptak fra NDC Sydney, der David Fowler og Damian Edwards presenterer hvordan man kan bruke .NET Aspire til å utvikle, bygge og distribuere applikasjoner fra kode til skyen, med fokus på beste praksis og effektive arbeidsflyter.

🎧 Podcaster

The Managing Managers Podcast

Patric Kua er en erfaren teknologileder med over 20 års erfaring. Han har som misjon å akselerere veksten til tekniske ledere gjennom coaching og opplæring. I sin egen podcast fokuserer han på å fremheve historiene til erfarne ledere innen teknologi.

Scrum Master Toolbox

Scrum Master, Agile Coach og forretningskonsulent Vasco Duarte intervjuer Scrum Mastere og Agile Coaches fra hele verden for å gi deg praktiske og inspirerende råd som kan løfte dine ferdigheter som Scrum Master.

Vi i Novanet ønsker deg en fantastisk sommer!