Åpen fagkveld: Hype og realitet knyttet til AIHvor

Karl Johans gate 16

Når

Tirsdag 9.april kl. 16.30

Tema

Hype og realitet knyttet til AI

Velkommen til en ny fagkveld med Novanet i NOVA House!

Einar Høst starter kvelden med et kritisk blikk på all AI-hypen. Etter det viser vi hvordan vi faktisk bruker AI i jobben vår som tech leads og kodere, og deler hva vi har lært av å jobbe med forskjellige AI-verktøy. Til slutt presenterer vi løsninger vi har utviklet, der AI-teknologi bidrar til å øke verdien av disse løsningene. Håper vi sees for en kveld med nye ideer og gode diskusjoner!

Program

Kl. 16:30 – Dørene åpner og det serveres lett mat og drikke

Kl. 17:00 – Foredragene starter

Foredagsholder, Einar Høst

Det store dukketeateret ved Einar Høst
KI-hypen skyller over oss for andre året på rad. Alle vil vise at de er med, at de ikke sitter fast i fortiden. Det er en blanding av eufori og panikk. Retorikken ber oss handle, ikke tenke - det er det ikke tid til! Er det sant? Det er paradoksalt at vi skal møte KI med vår egen intelligens skrudd av. Hvis det er stemmer at KI vil endre alt, trenger vi ikke all den menneskelige intelligensen vi kan mønstre? Og hva om det ikke stemmer? Hva koster egentlig dette sirkuset oss?

Einar jobber til daglig som sosio-teknisk rådgiver i NAV, og har over flere tiår i IT-bransjen vært vitne til mange trender som har kommet og gått.

Du kan se Einars presentasjon her

Foredragsholder, Hallstein

Forventninger til AI ved Hallstein Brøtan
All hype rundt AI kan oppleves overveldende. Skal man kaste all bagasjen og løpe etter toget i frykt for å bli værende igjen på perrongen? Er det allerede for sent? Hallstein prøver å gi et balansert bilde av AI-hypen slik at man får en forståelse av hvordan man skal forholde seg til AI.

Hallstein er en dedikert teknologientusiast og seniorkonsulent i Novanet, kjent for sin balanserte skepsis til AI-hypen.

Du kan se Hallsteins presentasjon her sammen med presentasjonen til Mats og Hans Arne

Foredragsholdere, Mats og Hans Arne

Erfaringer med AI-verktøy ved Mats Grøseth og Hans Arne Vartdal
Det blir en gjennomgang av de mest effektive AI-verktøyene tilgjengelig for en rekke prosesser, fra kodegenerering og feilsøking til kravstilling og dokumentasjon. Denne presentasjonen vil ikke bare demonstrere hvordan disse verktøyene kan forbedre produktivitet og effektivitet på tvers av tekniske og ikke-tekniske felt, men også hvordan man kan justere forventningene til hva AI-verktøy kan og ikke kan gjøre. Gjennom praktiske eksempler og nyttige tips, vil deltakerne lære å integrere AI-verktøy i deres arbeidsflyt for å oppnå optimal effektivitet, samtidig som de får en realistisk forståelse av verktøyenes potensiale og begrensninger

Hans Arne og Mats, begge seniorkonsulenter i Novanet, innehar fagansvar for AI-teknologier, både i Novanet og i et tverrfaglig samarbeid med NOVA Consulting Group.

Foredragsholdere, Øyvind og Sigve

AI-løsninger i praksis ved Øyvind Brekkhus Sandåker og Sigve Fast
Gjennomgang av AI-løsninger og proof-of-concepts fra Nova Consulting Group. Her får du se ideer, konsepter og ferdige løsninger, som viser hva som er mulig å få til med AI-teknologier. Bli inspirert til hvordan du kan gå frem for å få implementert lignende løsninger i din egen bedrift.

Både Sigve og Øyvind har dedikert seg fullt ut til AI-teknologier i det siste – Sigve i rollen som systemutvikler og AI-fagansvarlig hos Novacare og Øyvind som teknologileder i Edges tverrfaglige prosjektteam.

Du kan se Øyvinds presentasjon her
Les mer om Egde AI

Kl. 19:00 – Etter at foredragene er ferdig, vil vår egen fagansvarlig, Lars Alexander, lede en åpen diskusjon som utforsker tema videre: Er AI bare en hype, eller er det en teknologisk bølge vi må kaste oss på umiddelbart? Deretter åpner vi for uformell mingling. Vi oppfordrer alle til å bli værende for forfriskninger og samtaler med bransjekollegaer.

Fagkvelden passer for utviklere og teknologiledere som søker mer kunnskap og inspirasjon for anvendelsen av AI, både som verktøy og i utviklingen av løsninger.