Åpen fagkveld: Hype og realitet knyttet til AI

Er AI virkelig verdt all hypen? Tirsdag 9.april inviterte vi til fagkveld dedikert til å dele meninger og erfaringer knyttet til AI.

Lysgården i NOVA House

Lysgården i NOVA House ble fylt med utviklere, teknologiledere og AI-entusiaster, klare til å dykke dypere inn i AI-verdenen. Vi snakket ikke bare om de nyeste teknologiene og utfordringene, men utforsket også mulighetene og virkeligheten bak den økende AI-trenden.

Det var en ettermiddag fylt med læring, refleksjon og god stemning, der vi både delte erfaringer og knyttet nye kontakter. Einar Høst startet kvelden med et kritisk blikk på all AI-hypen. Etter det viste vi hvordan vi faktisk bruker AI i jobben vår som tech leads og kodere, og delte hva vi har lært av å jobbe med forskjellige AI-verktøy. Til slutt ble det presentert løsninger vi har utviklet, der AI-teknologi bidrar til å øke verdien av disse løsningene.

Informasjon om foredragene og deres presentasjoner kan du se under:

Det store dukketeateret ved Einar Høst
KI-hypen skyller over oss for andre året på rad. Alle vil vise at de er med, at de ikke sitter fast i fortiden. Det er en blanding av eufori og panikk. Retorikken ber oss handle, ikke tenke - det er det ikke tid til! Er det sant? Det er paradoksalt at vi skal møte KI med vår egen intelligens skrudd av. Hvis det er stemmer at KI vil endre alt, trenger vi ikke all den menneskelige intelligensen vi kan mønstre? Og hva om det ikke stemmer? Hva koster egentlig dette sirkuset oss?

Einar jobber til daglig som sosio-teknisk rådgiver i NAV, og har over flere tiår i IT-bransjen vært vitne til mange trender som har kommet og gått.

Du kan se Einars presentasjon herForventninger til AI ved Hallstein Brøtan
All hype rundt AI kan oppleves overveldende. Skal man kaste all bagasjen og løpe etter toget i frykt for å bli værende igjen på perrongen? Er det allerede for sent? Hallstein gir et balansert bilde av AI-hypen slik at man får en forståelse av hvordan man skal forholde seg til AI.

Hallstein er en dedikert teknologientusiast og seniorkonsulent i Novanet, kjent for sin balanserte skepsis til AI-hypen.

Du kan se Hallsteins presentasjon her sammen med presentasjonen til Mats og Hans ArneErfaringer med AI-verktøy ved Mats Grøseth og Hans Arne Vartdal
En gjennomgang av de mest effektive AI-verktøyene tilgjengelig for en rekke prosesser, fra kodegenerering og feilsøking til kravstilling og dokumentasjon. Presentasjonen demonstrerer ikke bare hvordan disse verktøyene kan forbedre produktivitet og effektivitet på tvers av tekniske og ikke-tekniske felt, men også hvordan man kan justere forventningene til hva AI-verktøy kan og ikke kan gjøre. Gjennom praktiske eksempler og nyttige tips, vil du lære å integrere AI-verktøy i din arbeidsflyt for å oppnå optimal effektivitet, samtidig som du får en realistisk forståelse av verktøyenes potensiale og begrensninger

Hans Arne og Mats, begge seniorkonsulenter i Novanet, innehar fagansvar for AI-teknologier, både i Novanet og i et tverrfaglig samarbeid med NOVA Consulting Group.AI-løsninger i praksis ved Øyvind Brekkhus Sandåker og Sigve Fast
Gjennomgang av AI-løsninger og proof-of-concepts fra Nova Consulting Group. Her får du se ideer, konsepter og ferdige løsninger, som viser hva som er mulig å få til med AI-teknologier. Bli inspirert til hvordan du kan gå frem for å få implementert lignende løsninger i din egen bedrift.

Både Sigve og Øyvind har dedikert seg fullt ut til AI-teknologier i det siste – Sigve i rollen som systemutvikler og AI-fagansvarlig hos Novacare og Øyvind som teknologileder i Edges tverrfaglige prosjektteam.

Du kan se Øyvinds presentasjon her
Les mer om Egde AITusen takk for at du deltok på vår fagkveld. Ønsker du invitasjon til våre kommende arrangementer? Meld deg på vårt nyhetsbrev.