Foredrag, workshops og skreddersydde kurs

Vi kommer gjerne til dere for å holde foredrag, workshops samt skreddersydde kurs. Se listen under for eksempler på hva vi kan tilby Ta kontakt hvis du er interessert i et av disse tema, vi kan skreddersy fordrag til dere.

Team Topologies – Lars Alexander Jakobsen

Team Topologies

Å strukturere et utviklingsprosjekt kan være utfordrende. Hvordan vi setter sammen teamene våre påvirker både fremgang og utfall av prosjektet, men også arkitekturen på den tekniske leveransen. Derfor er det svært viktig å gjøre bevisste valg når vi skal danne nye team.

Det finnes mye teori, forskning og erfaring rundt team i utviklingsprosjekter. Team Topologies baserer seg på dette og gir oss konkrete forslag til hvilke team vi bør ha og hvordan disse bør kommunisere. Dette gir et bedre grunnlag for å lykkes med strukturen i prosjektene våre, og passer godt med andre prinsipper for moderne systemutvikling som smidig, sosioteknisk utvikling og domene drevet design.

Kan holdes på norsk og engelsk. Tid : Cirka 30 min.

Om å møte veggen som utvikler - og reise seg igjen – Leif Larsen

Mental helse

Som utviklere legger vi ofte ned mye arbeid for å holde våre tekniske ferdigheter oppdatert. Men hva med vår mentale helse? I dette foredraget deler Leif egne erfaringer fra perioden han opplevde utbrenthet, og gir oversikt over faresignaler man bør være oppmerksom på.

Leif presenterer enkle tips som kan integreres i hverdagen, slik at vi kan opprettholde god mental helse. Dette er korte og konkrete teknikker som kan tas i bruk umiddelbart.


Kan holdes på norsk og engelsk. Tid : Cirka 45 min.

Enkel tilgang til Azure SQL-server med Managed Identity - Hallstein Brøtan

Secretless access to Azure SQL

Tradisjonelt inneholder tilkoblingsstrengen til Azure SQL-databasen både brukernavn og passord. Selv om du lagrer disse hemmelighetene i Azure Key Vault, krever passordet vedlikehold/rotasjon, og det kan ende opp i feil hender (for eksempel hvis slurvete utviklere beholder passordet på utviklingsdatamaskinene sine).

I denne presentasjonen demonstrer Hallstein hvordan appen din kan koble seg til databasen uten noen hemmeligheter ved å bruke AAD-autentisering og Managed Identity. Denne metoden fungerer også for andre Azure-ressurser.

Du vil aldri bruke et passord igjen!

Kan holdes på norsk og engelsk. Tid : Cirka 45 min.

Identity-as-Code – Lars Alexander Jakobsen

Identity-as-Code

Flere og flere benytter Infrastructure-as-Code løsninger (som Terraform og Bicep) for å sette opp infrastruktur (spesielt i skyen). Dette gjør at man kan sette opp infrastruktur raskt, konsistent og likt hvert gang. Men bør man ikke gjøre det samme når man setter opp løsning for innlogging (IAM)?

I denne presentasjonen ser vi på hvordan man kan skrive kode for å konfigurere IAM-systemer som Okta, Keycloak og Azure AD (B2C), slik at man får de samme fordelene som med Infrastructure-as-Code. Dette inkluderer en sammenligning av de forskjellige verktøyene og en praktisk demo.

Kan holdes på norsk og engelsk. Tid : Cirka 30 min.

Operasjonell sikkerhet for utviklere - Richard Sundby Anderssen

Operational Security for Developers

Som med mange ting i livet, er stedet å begynne med deg selv. Og sikkerhet er ingen unntak. Mennesket er det enkleste målet, men det hjelper med gode rutiner.

I denne presentasjonen diskuterer Richard sikkerhetsvaner du bør vurdere som utvikler; diskkryptering inkludert partisjonering, skanning av pakker, signering av git-tagger og commits.

Kan holdes på norsk og engelsk. Tid : Cirka 20 min.