Skreddersydd kompetansedatabase til oljebransjen

- Det er ikke laget noe liknende i vår del av oljebransjen, og her har vi muligheter til å gå i front med noe nytt og nyttig for de som planlegger, styrer og leier inn kompetanse til prosjekter.

Elisabeth Akselsen
Product and Communication Manager I Ocean Maxwell

 
Utfordringen

Effektivisering. Ocean Maxwell så et behov for et verktøy som kunne effektivisere planlegging, styring og utleie av kompetanse til prosjekter i oljebransjen.

Slagplan

Lage en nettløsning for søk, registrering og forvaltning av kompetanse. Det skulle være lett for kandidater å registrere seg og holde profilen sin oppdatert til enhver tid, og det skulle være lett for kunder å finne riktig kompetanse basert på spesifikke søkekriterier. Løsningen skulle være responsive og legge stor vekt på brukervennlighet.

Slik jobbet vi

Samarbeid. I samarbeid med Ocean Maxwell utarbeidet vi en løsningsarkitektur som var solid og moderne slik at løsningen kunne leve lenge og enkelt skaleres og videreutvikles. SharePoint er en viktig plattform i Ocean Maxwells overordnede IT-strategi, og det var derfor naturlig å bygge den nye løsningen på SharePoint Online 2013. Løsningen består også av en webløsning som er bygget på Microsofts rammeverk for webutvikling, MVC. MVC ble valgt fordi Ocean Maxwell ønsker et rammeverk som er lett å endre, lett å tilpasse og som enkelt lar seg utvide.

- Som konsulent er det inspirerende å jobbe med en kunde som har en tydelig visjon og som våger å gjennomføre den. Olav Nybø Seniorkonsulent i Novanet

Resultat

Resultatet ble Compas. Compas er en skreddersydd kompetansedatabase som er rettet mot oljebransjen og dens behov for å finne riktig kompetanse til sine prosjekter. Ocean Maxwell har valgt å legge løsningen i Microsofts nettsky for å sikre driftsstabilitet, tilfredsstillende sikkerhet og høy tilgjengelighet.

Videre plan

Ocean Maxwell er i en testfase der vi jobber med å få konsulenter/kandidater til å legge inn innhold i løsningen og ta den i bruk. Neste fase vil være å teste løsningen med utvalgte pilotkunder.

 

Ocean Maxwell
Oppdragsgiver til dette prosjektet

Ocean Maxwell: Ocean Maxwell tilbyr uteleie av spesialister til prosjekter innen olje og gass.
Prosjektene finner sted både i Norge og i utlandet. Ocean Maxwell har kontorer i Norge og Singapore.

Teknologi og verktøy i denne leveransen

Produkt: Azure web sites, Azure SQL Server, Azure Blob Storage
Språk: C#
Rammeverk: .NET 4.5
Teknologi: Twitter Bootstrap, JavaScript (AngularJS), JSON, Entity Framework, WCF, MVC 5.0, Web API 2
Kildekodeverktøy: Visual Studio Online GIT
Verktøy: Visual Studio 2013
Issue og project management: Visual Studio Online og Visual Studio 2013