Se pepperkakene ta 3D-form:

Ingve lagde spillpepperkaker ved hjelp av 3D-printer

Ingve Vikan Sund i Novanet ville overraske sønnene med Among Us-pepperkakeformer i julekalenderen. Med hjelp fra kollegaen og hans 3D-printer tok kakene form!

OPPFINNSOM JULEBAKST: Fullstack-utvikleren er ikke bare innovativ på jobben i Novanet. Familiens julebakst bar i år preg av både spillltrend, tech og en hjelpsom kollega!

Det begynte med at fullstack-utvikler Ingve ville finne på noe nytt på pepperkakefronten. Han ble inspirert av Among Us-spillet som har tatt verden med storm siden i sommer.

– Barna mine begynte å spille dette spillet i høst, da det virkelig tok av. Da det begynte å nærme seg jul tenkte jeg: Hadde det ikke vært kult å lage noe annet enn elg med Non Stop, hadde det vært kult å lage spillfigurene? sier seniorkonsulent Ingve Vikan Sund i Novanet.

Ingve lot det ikke bli med tanken. Han postet en forespørsel i Novanets Slack-chat: «Er det mulig å 3D-printe pepperkakeformer?»

Kollegaen Thomas Knive Karoliussen svarte med et bilde av seg og 3D-printeren han har hjemme – og ideen tok snart form!

– Jeg fikk tak i en digital fil som vi kunne lage 3D-modellen av på thingiverse.com. Så var de bare å sende dette til Thomas, forteller Ingve.

– Jeg fikk tak i en digital fil som vi kunne lage 3D-modellen av på thingiverse.com. Så var de bare å sende dette til Thomas, forteller Ingve.t

Kollegaen printet pepperkakeformen

Thomas Knive Karoliussen satte i gang med printeprosessen, så snart han fikk
«Among Us»-modellen. Han hadde spleiset på en 3D-printer med en kompis.
Begge er glade i brettspill, og de ville printe miniatyrfigurer.

Siden har Thomas brukt printeren flere ganger. Han har laget alt fra dukklemmer, lokk, flere fantasifulle plantepotter til kona - og nå også spillfigurformer til julekaker.

– Jeg gjorde ikke mye. Ingve hadde allerede en 3D-modell. Den største jobben jeg hadde her, var å gå en tur på posten for å sende formene, sier Thomas

– De digget det

Spillfigurformene ankom i postkassen. Dermed kunne Ingve overraske
sønnene Jakob (10) og Ulrik (8) med 3D-printede pepperkakeformer,
utformet som mannskap, i julekalenderen deres.

Hvordan reagerte barna?

De digget det totalt! De synes at julekalendergaven var veldig fet.
Så gikk vi i gang med å masseprodusere slike kaker. Vi brukte en hel dag på å kjevle ut pepperkakene, og trykke ut figurer med formene, sier han.

Hele 50 «Among Us»-figurer ble stekt, pyntet og gitt som julegaver til barnas venner!

Årets spillfarsott

Det sosiale Among Us-spillet spilles av både barn og voksne. 4–10 spillere forsøker å løse oppgaver på en romstasjon i verdensrommet, mens én eller flere i gruppen prøver å sabotere for de andre. Indie-spillet er for tiden et av verdens mest populære spill, etter at flere velkjente Twitch- og YouTube-streamere plukket det opp.

- Vi spilte det på en fagkveld i Novanet også for noen uker siden, forteller Ingve.

Han er glad for at de 3D-printede kakeformene og resultatet falt i smak både hos barna og kollegaene i Novanet, som fikk se bilder fra teamarbeidet underveis.

PS! Her er noen andre ting Thomas har laget med 3D-printeren han har hjemme:

Pokémon plantepotte og pennebeholder!

Video av 3D-printeren i aksjon. Her printes en maske. Se videoen.

…og slik ble masken!