Noen høydepunkt fra 2020

Et nytt ansikt

I år fikk vi nok en ny dyktig kollega med på laget, seniorkonsulent Leif Larsen! Han er en arkitekt og systemutvikler med seks års erfaring på .NET-plattformen og ni års erfaring innen IT. Leif har også en spennende erfaring innenfor Machine Learning og IoT.

– Jeg valgte Novanet fordi at de har en god miks av spennende kunder, en klar teknologisk nisje og et godt sosialt- og faglig miljø, sier Leif.

Les mer om Leif her.

Ti år med kvalitet, ærlighet og lidenskap for faget

I år var det 10 år siden Novanet-eventyret startet! Historien vår begynte med Epinova, som Geir Allan Hove og tre medgründere startet i 2007. De så raskt et behov for et rendyrket fagmiljø innenfor .net-utvikling, og i 2010 ble Novanet og morselskapet Nova Consulting Group etablert. Vi markerte inngangen til jubileumsåret med kaker til alle som vi jobber sammen med i dag. Les mer om historien vår her.

Hackathon til fjells

I den første måneden av jubileumsåret vårt, var hele gjengen samlet i en fjellhytte for en helg med samvær. Vårt årlige Hackaton er en faglig og sosial begivenhet, hvor målet er å lære noe nytt, skape noe sammen og samtidig ha det kjempegøy! I år jobbet vi med AZ3166 IOT Developer Kit som sender sensordata rett til Azure. Våre kreative og dyktige utviklere tryllet frem alt fra tsunami-varsler til krengevarsler på skip. I tillegg til fag, ble det mange sosiale aktiviteter med og uten ski. Og ikke minst: god mat og drikke. Se video fra årets hackathon.

«Den beste meetupen jeg har deltatt på, på flere år!»

Vi fikk hyggelige tilbakemeldinger etter vår meetup om ytelse i mars.

Hallstein fortalte om hvordan det var å bygge et API med en absolutt tidsfrist og ufravikelige ytelseskrav for NRKs valgdekning i 2019. Dmitry holdt foredrag om effektivisering av SQL, og optimalisering av ASP.NET Web API for best mulig responstid. Svein Rune delte hvordan teamet løste problemet hos IF Forsikring, da det tok 50 timer å lage fakturaer fordi meldinger ble prosessert for tregt. Lars Alexander og Hans Arne holdt foredrag om caching i .NET og loadtesting med K6.

Den nye hverdagen

Våre kunder, partnere og ansatte snudde seg raskt, og sammen fant vi gode løsninger i en krevende tid. Takket være solidaritet og laginnsats, ble ingen permittert – og vi kunne jobbe så normalt som mulig i prosjektene våre. Vi ble også kjent med nye sider av hverandre på hjemmekontoret. Plutselig har vi vært hjemme hos alle kollegaene: både matentusiaster, kaffenerder, dem med grønne fingre og flere dyreelskere! Selv om året ble annerledes, hadde vi hatt flere digitale fagkvelder og sosiale samlinger. Vi deler også kompetanse og kunnskap med deg her!

Fire foredragsholdere fra Novanet på NDC

Vi savnet å være til stede i Oslo Spektrum i år, men deltok online. Fire foredragsholdere fra Novanet delte sin kunnskap og erfaringer på NDC i juni. Se de fire innleggene her og les vår oppsummering fra NDC Oslo 2020.

Et variert idrettsår

Novanet-if startet aktivitetsåret med gode fraspark og kurs i skiteknikk! Idrettsforeningen i Novanet er ivrige uansett vær og forhold. Vi rakk flere flotte skiturer sammen i starten av året, og utover året ble det ulike aktiviteter, fra ski til e-mtb og SUP, med god avstand.

#novanethøstutfordring og aktivitetskonkurranse

Det har vært et høyt aktivitetsnivå i høst, med både en intern høstutfordring og en konkurranse mellom selskapene i Nova Consulting Group. I Novanet tok alle utfordringen om en mer aktiv hverdag, med gode rutiner for pauser på hjemmekontorene. I høstferieuken oppfordret vi alle ansatte til å være aktive i minst 40 minutter x 3 og nesten samtlige gjennomførte! Det var utrolig gøy å kunne inspirere og motivere hverandre til en ekstra aktiv høstferie sammen med familie og venner, både i fjellet og i byen!