Meetup
Automatisering av infrastruktur og deployment til Azure


Lei av å klikke i Azure Portalen?

Det kan du unngå med Azure CLI! Johan vister hvordan du kan bli en Azuresuperhelt, (nesten) helt uten å måtte åpne en browser.

Azure CLISett opp infrastruktur raskt og sikkert med Terraform.

Når antallet komponenter og miljøer øker er det viktig å kunne sette opp infrastruktur raskt og sikkert. Sergey viste oss hvordan man med Terraform definerer infrastruktur med kode, og hvordan du raskt kan sette opp et helt nytt miljø, uansett hvilken skyleverandør du har valgt!

Terraform, Infrastructure-as-codeHold oversikt med Open Tracing

Når antallet mikrotjenester øker blir det vanskeligere og vanskeligere å holde oversikt over hva som skjer. Med Open Tracing slipper du å grave i metervis med logger for å finne ut nøyaktig hva som foregår i systemene dine.

Tracing med Open Tracing og JaegerMulti Stage Deployments in Azure Devops

Før sommeren 2019 kom endelig Microsoft med noen etterlengtede nyheter på CI/CD-fronten kalt Multistage Pipelines. Endelig har du en YAML for både bygg & release. Vi så nærmere på hva dette innebærer og viser hvordan du tar det i bruk.

Azure Devops Multistage DeploymentsAzure Management REST API the easy way

Setter opp Azure via Azure CLI eller annet så går det via enkle HTTP requester. Olav viste hvordan dette fungerer, før han så på Opensource pakken Bluefin som gir et typesterkt grensesnitt over AzureREST API og Azure Cli. Bluefin er skrevet for bruk i fra F# Fake script for konfigurasjon av Azure ressurser. Sterk typing av API'et gir en god utvikler-opplevelse med full intellisense i f.eks. VS Code.

Azure Rest API