App-roller i Microsoft Entra

App-roller er en ny funksjon tilgjengelig for applikasjoner registrert i Microsoft Entra ID. Disse rollene kan enkelt defineres og tildeles brukere, apper og grupper. App-roller kan forenkle autorisasjonsprosessen for applikasjonen din og brukerhåndteringen i Microsoft Entra ID, da du ikke lenger trenger å opprette spesielle grupper for autorisasjonskrav.

Alex Albu, seniorkonsulent i Novanet

Under vår siste fagkveld holdt Alex en presentasjon om hvordan man oppretter og tildeler App-roller i Microsoft Entra ID ved hjelp av Azure-portalen. I et nytt blogginnlegg beskriver han dette i detalj og gir en grundig veiledning i å definere roller for både brukere og applikasjoner, samt viser hvordan du kan tilordne disse rollene for å forbedre tilgangskontrollen.

Les blogginnlegget her

bilde

Hver tredje uke arrangerer vi fagkvelder, hvor vår dedikerte faggruppe legger til rette for å motivere til kunnskapsdeling. Kveldene er dedikert til å dele innsikter og erfaringer fra kundeprosjekter samt fungerer som en arena for læring og inspirasjon innenfor .NET-teknologi.

Vi har samlet flere oppsummeringer og presentasjoner fra våre fagkvelder på Github